Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przyrządzanie tatara.
Date: Fri, 23 Jan 2009 19:49:09 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 62
Message-ID: <ydr67g6cry4u.10dmya91plvuw$.dlg@40tude.net>
References: <1...@4...net>
<18da1614bd08q$.huqkw2ofvuuk.dlg@40tude.net> <gl6t3o$897$1@news.onet.pl>
<gl70ib$3tf$1@atlantis.news.neostrada.pl> <gl7706$a04$2@news.onet.pl>
<gl95rf$fqa$1@atlantis.news.neostrada.pl> <gl9vch$mhs$1@news.onet.pl>
<m...@4...net>
<glbr02$2pk$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<a...@4...net>
<3...@v...googlegroups.com>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: bmz247.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1232736556 27933 83.28.245.247 (23 Jan 2009 18:49:16 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 23 Jan 2009 18:49:16 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:319240
Ukryj nagłówki
Dnia Fri, 23 Jan 2009 09:47:11 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):
> On 23 Sty, 18:34, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>> Dnia Fri, 23 Jan 2009 08:16:30 +0100, Misiek napisał(a):
>>
>>
>>
>>
>>
>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>>news:mnfx6q1go9y3.usm6ly7ihwmk.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Thu, 22 Jan 2009 15:21:05 +0100, lleeoo napisał(a):
>>
>>>>> Misiek pisze:
>>
>>>>>> Jak chcesz to i z karczku zrobisz :-)
>>>>>> A jak bardzo bedziesz chcial to i z wieprzowiny heh... ale klasyczny
>>>>>> jest z poledwicy.. czy tego chcesz czy nie.
>>>>>> Sa tez "tatary" robione z lososia, sledzia itp...
>>
>>>>> Ale chyba z końskiej nie wołowej.
>>
>>>> Konia z rzędem za końską polędwicę!
>>>> Chyba wykroję z któregoś z koni sąsiada - co mu tam, ma ich ze 40 ;-)
>>
>>> Oczywiscie ze z konskiej... NIestety od wiekow nie widzialem jej w
>>> sklepach..
>>> za to przyuwazylem ostatnio sklep w ktorym pojawily sie:
>>> 1. kabanosy KONSKIE
>>> 2. Kielbasa KONSKA
>>> 3. kabanosy ze strusia
>>> 4. parowki z krolika
>>> 5. mielonka z dzika
>>> 6. mielonka z sarniny
>>> 7. mielonka z krolika
>>> oprocz pozycji 3 (cena 25 zl za kg) reszta w znosnych cenach... i przede
>>> wszystkim smaczna...
>>> Echhh a pamietam "za czasow komunistycznych" mielismy taki sklep...
>>
>> My, towarzysze?
>>:->
>> Miałam kilogram miesa na dziecko, dla nas zero - hektar ziemi odbierał nam
>> wszelkie mozliwości kupowania w sklepie mięsa dla rodziny. Do cielęciny do
>> dziś mamy obrzydzenie - kupowało się ćwiartkę cielaka raz na jakis czas
>> pomdrakońskich cenach od chłopa...
>>
>>> LAS sie
>>> nazywal i sprzedawali tam wlasnie dziczyzne za czasow kartkowych... Nie dosc
>>> ze tanio dosc to jeszcze smaczne to wszystko bylo...
>>> I komu ten sklep przeszkadzal...
>>
>> Całe szczęscie, że dzis już znikły TAKIE "możliwości" zakupów - moge kupić
>> co chcę i gdzie chcę, nie ma sklepów za żółtymi firankami itp.- Ukryj cytowany
tekst -
>>
>> - Pokaż cytowany tekst -
>
> To w jakim sklepie byłaś cały dzień? Tamte były milicyjne...
Na kursa rękodzieła artystycznego chodzę, trzy razy w tygodniu, aż do końca
kwietnia - będę twórczynią ludową niedługo i będe mogła swoje prace
wystawiać - bagatela, 10 zł za bukiecik bibułkowych stokrotek razy 170 to
jest 1700 zł w trzy godziny, jak jedna z koleżanek ;-)
|