Data: 2014-01-09 22:22:57
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2014-01-09 21:41, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
> W dniu 2014-01-09 17:00, krys pisze:
>> FEniks wrote:
>>> W dniu 2014-01-09 16:23, krys pisze:
>>>> J. właśnie produkuję ciasteczka z maszynki z przepisu Qry.
>>>> Kochamy wirtualnie Qrę za przepis rodowy.
>>> Cóż to za cudo?
>> No zwykłe kruche ciasteczka wyciskane przez maszynkę.
>> Tylko jedne jadłam lepsze, ale przepisu nie zdobyłam, bo pani robiła
>> "normalnie" znaczy na oko i basta.
>>
>
> Aaa, to ja mam ochotę od jakiegoś czasu na własnoręcznie zrobione
> batoniki typu crunchy. Widziałam przepis w przedświątecznym wydaniu
> Wysokich Obciachów, wyglądały apetycznie, ale zapomniałam się i
> wyrzuciłam gazetę, a na ich stronie nie mogę znaleźć.
Toto?
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,1
5126009,Przepisy_dopasowane.html
> Przepis Nigelli wygląda też nieźle, ale tamten był z masłem. Może ktoś
> ma doświadczenie i wie, jak wychodzą najlepsze?
>
> Tu przykładowy przepis:
> http://www.dwiechochelki.pl/2010/05/batoniki-sniadan
iowe-wg-nigelli.html
>
> Poza tym chciałabym szybko spożytkować jakoś orzeszki piniowe (do tych
> crunchy by pasowały), bo narobiłam sobie zapasu i termin im ucieka, a
> pesto mi się przejadło.
Robiłam takie, jak u chochelek... ujdzie, ale... nie urywa
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|