Data: 2014-01-09 22:30:08
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 09 Jan 2014 22:22:57 +0100, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2014-01-09 21:41, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
>> W dniu 2014-01-09 17:00, krys pisze:
>>> FEniks wrote:
>>>> W dniu 2014-01-09 16:23, krys pisze:
>>>>> J. właśnie produkuję ciasteczka z maszynki z przepisu Qry.
>>>>> Kochamy wirtualnie Qrę za przepis rodowy.
>>>> Cóż to za cudo?
>>> No zwykłe kruche ciasteczka wyciskane przez maszynkę.
>>> Tylko jedne jadłam lepsze, ale przepisu nie zdobyłam, bo pani robiła
>>> "normalnie" znaczy na oko i basta.
>>>
>>
>> Aaa, to ja mam ochotę od jakiegoś czasu na własnoręcznie zrobione
>> batoniki typu crunchy. Widziałam przepis w przedświątecznym wydaniu
>> Wysokich Obciachów, wyglądały apetycznie, ale zapomniałam się i
>> wyrzuciłam gazetę, a na ich stronie nie mogę znaleźć.
>
> Toto?
> http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,1
5126009,Przepisy_dopasowane.html
>
>> Przepis Nigelli wygląda też nieźle, ale tamten był z masłem. Może ktoś
>> ma doświadczenie i wie, jak wychodzą najlepsze?
>>
>> Tu przykładowy przepis:
>> http://www.dwiechochelki.pl/2010/05/batoniki-sniadan
iowe-wg-nigelli.html
>>
>> Poza tym chciałabym szybko spożytkować jakoś orzeszki piniowe (do tych
>> crunchy by pasowały), bo narobiłam sobie zapasu i termin im ucieka, a
>> pesto mi się przejadło.
>
> Robiłam takie, jak u chochelek... ujdzie, ale... nie urywa
>
Jaj, oczywiście? 3-)
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|