Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pstrag Re: Pstrag

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Pstrag

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.onet.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!not-for-mail
From: "Paul" <p...@p...ch>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pstrag
Date: Tue, 18 Sep 2001 12:00:42 +0200
Organization: University of Mining & Metallurgy
Lines: 24
Message-ID: <9o76nt$lje$2@galaxy.uci.agh.edu.pl>
References: <9o4d8v$evb$1@shilo.silesia.pik-net.pl> <9o59nt$n9p$1@sunsite.icm.edu.pl>
<tYrp7.255$T3.18737@tengri.easynet.fr>
NNTP-Posting-Host: ras25.planet.ch
X-Trace: galaxy.uci.agh.edu.pl 1000807999 22126 195.141.26.145 (18 Sep 2001 10:13:19
GMT)
X-Complaints-To: u...@u...agh.edu.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 18 Sep 2001 10:13:19 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4522.1200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4522.1200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:69351
Ukryj nagłówki

> Wiec : kupic duzego pstraga w formie garnka....
> jesli pstrag jest za duzy, nalezy przekroic garnek na pol

Co do czasu gotowania, to mam troche inna teorie.
Pstrag jest szlachetna ryba, a jego odmiana
"dzika" zwana Omble Chevalier jest czysto krolewskim daniem. Proponuje
wlozenie pstraga do jeszcze chlodnego krotkiego smaku, i jak sie zagotuje
zdjac natychmiast z ognie i zostawic na kilka minut. Pstrag jest gotowy
kiedy jego mieso jest sciete ale ciagle wigotne. Kiedy kolor jest bialy i
matowy, pstrag jest ugotowany na twardo, i w tym momencie rybenka nadaje sie
juz tylko do zatkania ubikacji.
Mozna sprawdzic stan gotowosci ryby probujac "policzkow" : sa to malutkie
kulki miesa znajdujace sie na glowie ryby na wysokosci wlasnie policzkow.
Oczywiscie podajemy rybe juz obrana bez skory glowy i ogona na ktore to
smakolyki (w moim przypadku) Schubert czega bardzo niecierpliwie. Co do
sosu, to juz calkiem inna historia.

--
Amicalement Paul Urstein





 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
18.09 Ewa (siostra Ani) N.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"