Data: 2003-08-22 15:57:03
Temat: Re: Pstrąg
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Grażyna" wrote:
>
> Chciałam przepis na dobrego pstrąga? Dzięki
Pstrag w migdalach
1 pstrag
1 lyzka platkow migdalowych
1 lyzka posiekanej natki pietruszki
1 zabek czosnku pokrojony w plasterki
olej/maslo do smazenia
sol, pieprz do smaku
Rozgrzac maslo z olejem w ciezkiej patelni. Smazyc rybe na jednej
stronie przez 4-6 minut, az odjedzie i bedzie mozna przewrocic. Po
przewroceniu dodac naokolo ryby migdaly, pietruszke i czosnek. Po 2-3
minutach nalozyc te dodatki na rybe i rozprowadzic rowno. Po nastepnych
6 minutach sprawdzic w najgrubszym miejscu, czy ryba nie jest surowa w
srodku, podac z dobrym chlebem i slodko-kwasna salatka z ogorkow.
Magdalena Bassett
|