Data: 2003-08-22 16:29:35
Temat: Re: Pstrąg
Od: "" <h...@W...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Chciałam przepis na dobrego pstrąga? Dzięki
żadnych widzimisie, czosnków, migdałów itp. itp.
Pstrąga sprawiasz, możesz zostawić głowe i ogon. Przyprawiasz solą, pieprzem,
jarzynką w brzuchu i zostawiasz na 1-2 godzinki żeby sie przegryzł. Odstałego
pstrąga przypraw jeszcze od zewnątrz pieprzem i solą, lekko przyprusz mąką lub
jak niechcesz to nie, włóż go na mocno rozgrzany olej i opiekaj z obu stron po
dwa razy, możesz lekko go podziobać na grzbiecie żeby szybciej doszedł, skórka
musi być taka złota, najlepszy jest z sałatką z pomidora (cebulka, pomidor,
sól, pieprz ew. śmietanka) z ziemniaczkami lub chlebkiem. Możesz w czasie
pieczenia pokropić go cytryną, na talerz różnież połóż ćwiartke cytryny. Palce
lizać i masz cały smak ryby nie zniszczony przyprawami :)
Ja robie taka rybe na ognisku, niekoniecznie pstrąga ale przepis identyczny.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|