Data: 2009-03-31 09:19:58
Temat: Re: Pstrąg
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 31 Mar 2009 11:08:22 +0200, jadrys napisał(a):
> Maksovsky pisze:
>>> Dzień wcześniej zaraz po usunięciu brudu, łusek itp. skrapiam obficie
>>> sokiem z cytryny i solę, do środka wkładam dużo pietruszki naciowej
>>> (moi znajomi wkładają koperek, ale ja wolę pietruchę) i płatki
>>> czosnku. Tak to trzymam przez noc w woreczkach w lodówce, na drugi
>>> dzień panieruję (całość) i piekę na masełku.
>>
>> I można być pewnym, że nie będzie miało ani krztyny smaku ryby.
>
> Jasne że ten czosnek zabije cały smak tej smacznej ryby..
Nie no, tylko jeśli się z czosnkiem przesadza, ale dla podkreślenia smaku
odrobinę można dać. O d r o b i n ę.
|