Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news2.icm.edu.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!wlalos
From: w...@o...pl (Wladyslaw Los)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pudding
Date: Sat, 27 Sep 2003 17:20:00 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 44
Message-ID: <1g1yg3s.od5cqw46p16dN%wlalos@onet.pl>
References: <bl4028$5do$1@absinth.dialog.net.pl>
<1g1yd1d.vj1no313iqydyN%wlalos@onet.pl>
<q...@4...com>
NNTP-Posting-Host: tf224.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1064676072 8078 80.54.18.224 (27 Sep 2003 15:21:12 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 27 Sep 2003 15:21:12 +0000 (UTC)
User-Agent: MacSOUP/2.5b2 (unregistered for 343 days)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:174569
Ukryj nagłówki
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
> On Sat, 27 Sep 2003 16:40:30 +0200, w...@o...pl (Wladyslaw
> Los) wrote:
>
> >Beazuku <b...@p...fm> wrote:
> >
> >> Witam
> >> Jak zrobic pudding czyli cos lzejszego od budyniu?
> >> Pozdrawiam.
> >> Beazuku
> >
> >
> >Pudding znaczy akurat tyle co budyn. A przepis na pudding moze byc np.
> >taki:
> >
> >75 g okruchow czerstwego chleba
> >100 g maki
> >100 g brazowego cukru
> >75 g loju wolowego
> >100 g siekanych owocow kandyzowanych
> >1 lyzeczka siekanej kandyzowanej skorki pomaranczowej
> >1 cale jajko i 3 zoltka
> >mielony cynamon, galka muszkatolowa
> >kieliszek rumu
> >
> >Wszystko zmieszac w misce, wlozyc do formy na budynie, gotowac na lazni
> >wodnej w piekarniku nastawinym na 200 stopni ok. godziny, az bedzie
> >jedrne. Wystudzic i wylozyc na polmisek.
> >
> >Wladyslaw
> >
> >
> toz to Chirtmas pudding prawie,
Prawie
> tyle, ze tych owocow
> kandyzowanych (czy w to wliczas moze rodzynki czy scisle
> kandyzowne?) co kot naplakal...
To daj ich wiecej.
Wladyslaw
>
|