Data: 2003-09-27 15:20:00
Temat: Re: Pudding
Od: w...@o...pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
> On Sat, 27 Sep 2003 16:40:30 +0200, w...@o...pl (Wladyslaw
> Los) wrote:
>
> >Beazuku <b...@p...fm> wrote:
> >
> >> Witam
> >> Jak zrobic pudding czyli cos lzejszego od budyniu?
> >> Pozdrawiam.
> >> Beazuku
> >
> >
> >Pudding znaczy akurat tyle co budyn. A przepis na pudding moze byc np.
> >taki:
> >
> >75 g okruchow czerstwego chleba
> >100 g maki
> >100 g brazowego cukru
> >75 g loju wolowego
> >100 g siekanych owocow kandyzowanych
> >1 lyzeczka siekanej kandyzowanej skorki pomaranczowej
> >1 cale jajko i 3 zoltka
> >mielony cynamon, galka muszkatolowa
> >kieliszek rumu
> >
> >Wszystko zmieszac w misce, wlozyc do formy na budynie, gotowac na lazni
> >wodnej w piekarniku nastawinym na 200 stopni ok. godziny, az bedzie
> >jedrne. Wystudzic i wylozyc na polmisek.
> >
> >Wladyslaw
> >
> >
> toz to Chirtmas pudding prawie,
Prawie
> tyle, ze tych owocow
> kandyzowanych (czy w to wliczas moze rodzynki czy scisle
> kandyzowne?) co kot naplakal...
To daj ich wiecej.
Wladyslaw
>
|