Data: 2003-06-18 00:19:27
Temat: Re: Puffs: czy to nasze ptysie, czy vol-au-vent?
Od: a...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> pewnie zaraz bedzie z tego jakas drobna swieta wojna, ale... wrzuce
> swoje trzy grosze:)
>
> wedlug larousse gastronomique (wyd. amerykanskie) klasyczne
> vol-au-vents (z ciasta francuskiego - puff pastry) podawac nalezy na
> bardzo goraco, bo inaczej ciasto zbyt latwo namieka sosem, wiazacym
> nadzienie,m i otrzymujemy ohydna pacjaje. jesli w tlumaczonym tekscie
> mowa jest o zimnym bufecie, stawialabym, ze chodzi o ptysie -
> przynajmniej tak by swiadczyla owa salatka krabowa, z natury swej
> zimna.
>
> pozdrowienia,
> kamila
Bardzo logiczne i, wbrew oabwom, bynajmniej nie kontrowersyjne. Dziękuję! :-)
Lama
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|