Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!goblin1!goblin.
stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.new
s.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: XL <i...@g...pl>
Subject: Re: Pyszności z... mikrofalówki :-)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <9...@4...net>
<a...@g...com>
<zbk3x3r70tym$.1wbwd12f6fsxc.dlg@40tude.net>
<54b16669$0$2653$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Sat, 10 Jan 2015 19:03:20 +0100
Message-ID: <i...@4...net>
Lines: 28
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 95.49.5.233
X-Trace: 1420912997 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2645 95.49.5.233:7162
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:360248
Ukryj nagłówki
Dnia Sat, 10 Jan 2015 18:50:32 +0100, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2015-01-10 18:38, obywatel XL uprzejmie donosi:
>> Dnia Sat, 10 Jan 2015 02:02:08 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):
>>
>>> Ja z mikrofalówki piekłam tylko ciasto /w zasadzie - ciastko/ czekoladowe - i
było dobre.
>>>
>>> http://www.tablefortwoblog.com/the-moistest-chocolat
e-mug-cake/
>>>
>>> A książki kucharskie wciąż są moją słabością... Kupuję, gromadzę, używam...
Lubię! :-)
>>>
>>
>> Ja też, ale już tylko kiedy albo prundu brak, albo zapomni mi się jakiś
>> konkrecik z konkretnego przepisu z konkretnej książki. Już nie gromadzę
>> książek kucharskich, bo takie badziewie sie powszechnie wydaje, że żal
>> pieniędzy - wystarczą mi te sprzed lat, najlepsze. W tych nowych samo
>> wydziwianie.
>
> Skoro nowoczesne fjużyn Cię nie interesuje, to może zajrzysz do
> "starożytnych" fjużynów. Podrzuciłam Trefnisiowi linkę do interesującej
> serii wydawniczej: Monumenta Poloniae Culinaria.
> A i ja też nie kupuję wszystkiego, bo tego jest za dużo i za drogo, a
> wiele z nich kusi w zasadzie tylko ładnymi zdjęciami.
>
> Q
Dokładnie! Z przyjemnoscią zajrzę do Twego linka, od razu go sobie
zapisałam, dzięki :-)
|