Data: 2014-05-26 14:40:40
Temat: Re: Pyszny rabarbar we własnym syropie :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 26 May 2014 14:08:19 +0200, Robson napisał(a):
>> Od czegoś w końcu musze umrzeć - ale Ty nie jedz cukru wcale i żyj wiecznie
>
> He he, hipokrytka jesteś, bo ci się nie podobał cukier, jak mówiłem, że
> lubię żurawinę na surowo na zimę robić.
Żurawina na surowo z cukrem, jak wszelkie tego typu przetwory surówkowe z
owoców, żeby się nie psuła wymaga przynajmniej tyle cukru, co owoców, a
nawet więcej, więc o czym Ty mówisz w ogóle - w moim przepisie na rabarbar
masz 0,6 kg owoców i max 10 dag cukru, a nie po równo :->
> Nie tylko z sejmu widać, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...
Od ilości cukru - tylko i wyłącznie. Vide powyżej.
--
XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau
|