Data: 2003-09-09 11:59:33
Temat: Re: Pytanie do wielbicieli kuchni azjatyckiej - rendang
Od: "Eugeniusz Dębski" <e...@i...art.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hej!
1,5 kg wołowiny
2 grubo poszatkowane cebule
4 łyżeczki zmiażdżonego czosnku
400 ml mleka kokosowego
2 łyżeczki kolendry /mielonej/
1 / 2 łyżeczki mielonych ziaren fenkułu /koper włoski/
2 łyżeczki kuminu
1 / 4 łyżeczki mielonych goździków
4 ostre papryczki /drobno posiekane/
1 źdźbło trawy cytrynowej /tylko biała część, b. drobno posiekać, w
najgorszym wariancie zastąpić 4 pasemkami skórki z cytryny/
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki cukru palmowego albo cukru brązowego
nic więcej nie wiem, to nie jest moja znajoma, kontakta z nią nie mam. ale
przepis wygląda kompetentnie
Po prostu przełożę ten prostszy przepis i podam.
Namaste!
--
EuGeniusz Dębski
www.debski.art.pl
www.fahrenheit.eisp.pl
Użytkownik "Izabela Sowula" <i...@N...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:bjke9a$12e$1@inews.gazeta.pl...
>
> > ? łyżeczki mielonych ziaren fenkułu /koper włoski/
>
> > ? łyżeczki mielonych goździków
>
> Przepis wyglada smakowicie - czy moglbys uzupelnic brakujace cyfry, ktore
> tutaj zostaly zastapione znakami zapytania.
>
> Czy moglbys zapytac autorki co jeszcze oprocz ryzu mozna podac do tej
potrawy
> (jakies warzywne curry?) - moze moglaby podac jakies przepisy?
> nawet jeslki skladniki sa nietypowe nie powinnam miec problemu z ich
> znalezieniem.
> Bede niezmiernie wdzieczna za pomoc.
>
> Iza
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
|