Data: 2001-09-28 19:53:27
Temat: Re: Pytanie m.in. do Waldka
Od: Waldemar Krzok <5...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> >sopockiej czego? Nie znam tego. Bo kassler to mi?so kotletowe,
> >najcz??ciej z filetem (musculus longissimus dorsi) oraz z ko?ci?.
>
> Sie nazywa takie poledwicowate w fasonie, rozowe, zapieczone czy
> parzone. zuplenie jak kasseler...jaki ma fason on?
no schab z kością (obowiązkowo), peklowany i ewentualnie wędzony. Może
mieć polędwicę "przyczepioną". JAk pieczesz/gotujesz, to polędwicę
trzeba wyjąć w połowie, bo się inaczej rozkwasi, Jak np. robimy jarmusz,
to się obsmaża schaba, na to jarmusz po trochu, aby oklapnął. Po pół
godzinie wyciągam polędwicę, a reszta dalej się gździ.
Waldek
|