Data: 2014-02-11 23:16:59
Temat: Re: Pytanie o frytkownice
Od: Fragile <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 11 Feb 2014 19:21:15 +0100, Ikselka napisał(a):
> Dnia Tue, 11 Feb 2014 19:01:18 +0100, Jingiel napisał(a):
>
>> W dniu 2014-02-10 19:30, Ikselka pisze:
>>> Dnia Mon, 10 Feb 2014 19:24:11 +0100, "Dariusz K. Ładziak" napisał(a):
>>>
>>>> Z olejów do smażenia - jedynie olej palmowy, wbrew nazwie będący
>>>> tłuszczem stałym (i porównywalny pod względem odporności na utlenianie z
>>>> fryturą). tyle że potrafi mieć specyficzny posmak i zapach - nie wszyscy
>>>> lubią.
>>>
>>> Kupiłam kiedyś w Allegro, całe 5 kg. Jest świetny. Nie wyczuwam żadnych
>>> specyficznych nut smakowych ani zapachowych. Mam w zamrazarce i wyciągam,
>>> kiedy smażę faworki. Kupię znów.
>>>
>>
>> Tyle, że olej palmowy jest bardzo szkodliwy. Nie polecam.
>
> "Tłuszcz palmowy (kokosowy)
>
Palmowy to nie kokosowy :)
--
Pozdrawiam,
M.
|