Data: 2005-08-08 11:10:38
Temat: Re: Pytanie o prażone vel duszonki
Od: "Andrzej" <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> ... Potrawę choć smaczną, czuć było spalenizną, liście
> kapusty się przypaliły i to bardzo mocno. Garnek był w ogniu nie dłużej
niż
> godzinę i 15 minut. Co zrobiłem nie tak???? Proszę fachowców o poradę żeby
> nie powtórzyć błędu następnym razem. Postępowałem dokładnie według
wskazówek
> kolegi który pochodzi z południa Polski i tam "prażone" to że się tak
wyrażę
> "chleb powszedni".
Za mocny ogień - stawia się na mocnym żarze i podtrzymuje nieduży ogień -
naprawdę nieduży. I chyba trochę za długo - ja trzymam 45-50 min. A
sprawdzenie kiedy gotowe jest bardzo proste - odgłos garnka uderzonego kijem
jest głuchy
Pozdrawiam - Andrzej
|