Data: 2006-04-11 07:19:43
Temat: Re: Pytanie o ser
Od: "czeremcha" <c...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> napisał(a):
> Czym to jest, czym to pachnie, i czym sie rozni od smietany ?
Niestety, większość nabiału /zwłaszcza twarogi i śmietana/ dostępnego w
naszym handlu jest dość skutecznie wyprana z naturalności, a więc i
śmietankowego, apetycznego zapachu. Trzeba się podpierać chemią, niestety.
Albo sernik bezwonno - waniliowy, albo parę kropel aromatu - i wszyscy się
cieszą. I udają, że nie wiedzą. Ale chyba to nie jest zbrodnia? Wszak
aromaty do ciast były, są i będą używane.
A, jeszcze jedno. Do sernika, który zwykle piekę, nie dodaję śmietany.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|