Data: 2006-04-11 07:23:24
Temat: Re: Pytanie o ser
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"czeremcha" <c...@g...pl> wrote in message
news:e1flae$h1i$1@inews.gazeta.pl...
> Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> napisał(a):
>
>> Czym to jest, czym to pachnie, i czym sie rozni od smietany ?
>
> Niestety, większość nabiału /zwłaszcza twarogi i śmietana/ dostępnego w
> naszym handlu jest dość skutecznie wyprana z naturalności, a więc i
> śmietankowego, apetycznego zapachu. Trzeba się podpierać chemią, niestety.
> Albo sernik bezwonno - waniliowy, albo parę kropel aromatu - i wszyscy się
> cieszą. I udają, że nie wiedzą. Ale chyba to nie jest zbrodnia? Wszak
> aromaty do ciast były, są i będą używane.
>
> A, jeszcze jedno. Do sernika, który zwykle piekę, nie dodaję śmietany.
>
> Ania
Siostra Ewy?
Jak mi wiadomo, twarogi jeszcze się odciska z serwatki dla uzyskania
gęstości, a gdy za suche dodaje się żółtek...
|