Reply-To: "@nn" <ann@post>
From: "@nn" <ann@post>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <431c3789$1@news.home.net.pl> <dfhl1f$ml6$1@nemesis.news.tpi.pl>
Subject: Re: Pytanie papryczane :)
Date: Mon, 5 Sep 2005 16:46:08 +0200
Lines: 35
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
NNTP-Posting-Host: 81.15.152.164
Message-ID: <431c58e5$1@news.home.net.pl>
X-Trace: news.home.net.pl 1125931237 81.15.152.164 (5 Sep 2005 16:40:37 +0200)
Organization: home.pl news server
X-Authenticated-User: j...@p...pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.h
ome.net.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:247443
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Joa" <j...@w...bezspamupl> napisał w wiadomości
news:dfhl1f$ml6$1@nemesis.news.tpi.pl...
> mozna zamarynowac w całosci z pestkami, badz obrac ja z pestek (
> ubierz
> rekawiczki,bo ja ostanio miałam poparzone opuszki palców)ja obrałam
> papryczki.
>
> ja robie taka zalewę: na słoik 0,3l
> - 1 łyżeczka soli
> - 1 łyzeczka cukru
> - 2 łyzki octu 10%
> - kilka ziaren gorczycy
> - 3 ziarenka ziela angielskiego
> - 1/2 liścia laurowego
> - 1ząbek czosnku
>
> ta samą zalewe używam do marynowania innych jarzynek-robie sałatke z:
> marchewki, kalafiorek, papryka słodka, chili, cebulka, fasolka
> szparagowa,
> ogórek zielony .
> Wsypuje podane skąłdniki, zalewam wrzątkiem,zakrecam i pasteryzuje ok
> 7minut.
Dzięki wielkie, teraz musze tylko przemnożyć to przez liczbę słoików.
Pytałam czy całą czy nie, bo zauważyłam ze dopóki nie wytnie się z tej
papryki pestek dopóty jest ona ostra - jak się wytnie robi się bez
smaku :(
Ania
--
~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~
*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*
*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*
|