Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Atunia " <a...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pytanie techniczne
Date: Fri, 28 Apr 2006 15:29:53 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 24
Message-ID: <e2tcdh$pk9$1@inews.gazeta.pl>
References: <e2skqv$7fq$1@inews.gazeta.pl> <e2t5d6$rgp$1@inews.gazeta.pl>
<e2t8ql$c6k$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: top-it.pl
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1146238193 26249 172.20.26.235 (28 Apr 2006 15:29:53 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 28 Apr 2006 15:29:53 +0000 (UTC)
X-User: atunia
X-Forwarded-For: 172.20.6.62
X-Remote-IP: top-it.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:267781
Ukryj nagłówki
waldek <x...@o...pl> napisał(a):
> No tak, ale to dalej zmusza do wyciągania po jednej sztuce. Pęseta jest
> chyba jednak wygodniejsza.
Sprawdziłam, bo w szufladzie mi się taka jedna pałęta, dwa-try kaparki na to
wejdą, ale nie wiem, czy do tych wąskich słoiczków się zmieści, wydawało mi
się, że to mniejsze. A ja wolę kapary w soli i chrupię z solą :)
> Zadając to pytanie miałem nadzieję, są jakieś proste i wygodne metody
> wydobywania kaparów, których nie znam. Chyba, korzystając z imadła i młotka,
> sam skonstruuję odpowiednią łyżeczkę. Jeśli się sprawdzi, może uda się
> podbić światowe rynki. ;-)
Raczej zrób mniejszą wersję Pikantusa, bo ten jest za duży. Ser feta Alpina
jest sprzedawany w pojemniczkach o tych samych właściwościach, podnosi się
koszyczek z zawartością, a zalewa zostaje. Może zamiast kuć łyżeczkę, to
napisz do producenta, może wypuszczą serię kaparów w odpowiednich opakowaniach
:). A łyżeczki z dziurką, do nabierania i odsączania, widziałam w Niemczech,
nie musisz samemu kuć, lepiej rusz na łowy :)
Atunia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|