Data: 2006-04-28 10:12:47
Temat: Re: Pytanie techniczne_Pytanie o kapary
Od: notujaca <n...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Akulka napisał(a) 28/04/2006 11:33:
> Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:e2skqv$7fq$1@inews.gazeta.pl...
>
> A do czego używacie tych kaparów? Bo ja mam takie w plastykowym opakowaniu
> zasolone i chodzę koło nich jak koło jeża. Oglądam, myślę, zostawiam,
> odchodzę.
>
> Do czego to smakowo pasuje i jak dużo zużyć by osiągnąć jakiś smak?
Kapary, przynajmniej te w zalewie, mają bardzo intensywny smak, trzeba więc
uważać, żeby nie przesadzić. My dodajemy do makaronu z pesto, czasem do
sosów szpinakowych, do pizzy też pasuje. Tylko słyszałam, że powinno je się
dodawać pod koniec smażenia, żeby były gorące, a nie ugotowane.
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|