Data: 2006-04-28 09:40:57
Temat: Re: Pytanie techniczne_Pytanie o kapary
Od: "Anatol Mroczek" <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Akulka" <s...@g...pl> napisał w wiadomości
news:e2snhs$k23$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:e2skqv$7fq$1@inews.gazeta.pl...
>
> A do czego używacie tych kaparów? Bo ja mam takie w plastykowym opakowaniu
> zasolone i chodzę koło nich jak koło jeża. Oglądam, myślę, zostawiam,
> odchodzę.
>
> Do czego to smakowo pasuje i jak dużo zużyć by osiągnąć jakiś smak?
>
Pierwsza rzecz to chyba trzeba lubić dość wytrawny smak kapar.
Jak ktoś nie lubi, to można mu zepsuć każdą potrawę.
Nie używałem coprawda nigdy tych zakonserwowanych w soli, a tylko te w
zalewie.
Używam je jako dodatek do pizzy, mozzarelli ze świeżymi warzywami i bazylią.
Poza tym lubię ich smak, więc czasem same jako przystawka.
Ostrożnie można eksperymentować przy pieczeniu mięsa indyczego.
Robiąc śledzie w oleju można dodać.
No to wszystko w ramach eksperymentów
Anatol
|