Data: 2012-01-31 16:02:38
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: "Stefan" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:jg8qe8$bnp$2@news.icm.edu.pl...
>W dniu 2012-01-31 14:02, Anai pisze:
>> W dniu 31.01.2012 11:11, medea pisze:
>>>> , wiec do jajecznicy uzywam masla tylko w celach smakowych.
>>> Czyli dodajesz masło do jaj? Ja najpierw roztapiam masło. Z masłem nie
>>> ma już tego kłopotu co z olejem, ono daje się bez problemu rozprowadzić,
>>> wystarczy trochę poruszać rozgrzaną patelnią.
>> Najlepsza jest (MZ) jak smaży się ją na rozpuszczonym maśle, a dodatkowo
>> pod koniec wrzuci jeszcze kilka kosteczek masła - wychodzi wilgotna,
>> kremowa, idealna...
>
> Tego nie próbowałam, natomiast czasami (jak mi się przypomni) dodaję ze
> 2-3 łyżki mleka. Do kubka razem z jajami i bełtam.
mleko be, tylko taki gruby kożuch z mleka. Mniam!!!! Mięciutka, puszysta,
broń Panie Boże z bełtanych jajek, jak się białeczko zaczyna lekko ścinać
wtedy mieszamy, powolutku, aż będzie taka 3/4 gotowa, wtedy z gazu i albo na
pateleńce (jak taka typowa sniadankowa z sześciu jaj) albo na ogrzany talerz
(jak apetytna z syndromem dnia następnego - tuzinek)
pozdr
Stefan
|