Data: 2012-02-01 14:18:46
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 01 Feb 2012 10:33:30 +0100, medea napisał(a):
> W dniu 2012-02-01 01:16, Ikselka pisze:
>> Dnia Wed, 01 Feb 2012 00:33:43 +0100, Paulinka napisał(a):
>>
>>> (...)
>>> Ja lubię jajecznicę mokrą i mało zbitą, ale nawet teraz jeśli milion
>>> razy ją robiłam nie doszłam do perfekcji.
>> TPodzcas ogrzewania trzeba szybko i stale mieszać jajka na patelni, a zdjąć
>> patelnię z ognia wtedy, kiedy jajecznica jest PRAWIE ścięta ale jeszcze
>> półpłynna - patelnia ma w sobie dużo zmagazynowanego ciepła, które działa
>> jeszcze chwilę po zdjęciu jej z ognia, więc kiedy już jej nie ogrzewamy,
>> należy jeszcze chwilę mieszać jajka, a osiągną wtedy dzięki ciepłu
>> zmagazynowanemu w patelni właściwą, aksamitną, finalną konsystencję.
>
> Tylko Ty to wiesz.
Tak myślisz?
Choć jak czytam o "odkryciu" z kilkakrotnym przejechaniem widelcem po
jajach... no to chyba masz rację.
:>
> Łałała!!!
>
> Co my byśmy bez Ciebie poczęli, bidni tacy.
>
Miłe.
|