Data: 2001-08-26 22:17:13
Temat: Re: Pytanie w pewien sposób związane z kuchnią
Od: "Kamila Perczak" <c...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Zowisia <z...@n...spam.poczta.onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9m95ln$ce4$...@n...onet.pl...
> "Kamila Perczak" <c...@m...pl> napisał(a):
>
>
> a zupe wklepuj !!!
Hej, Zowisiu - duuuża buzia i obiecany przepis (wypróbowany, z "Kuchni
hiszpańskiej" Świata Książki).
Na +/- 4 porcje bierzemy:
30 g orzechów włoskich (biorę więcej, bo przepadam za orzechami :-))
30 g mąki pszennej
4 jajka
pół szklanki mleka
3 szklanki rosołu (mięsny lub warzywny)
sól, starta gałka muszkatołowa.
Orzechy zemleć. Jeśli nie są całkiem miałkie, to dotłuc w moździerzu. Dodać
mąkę, sól i gałkę. Kolejno dodawać jajka ubijając przez cały czas
trzepaczką, potem mleko. Na koniec wlać rosół. Zupę powolutku podgrzewać
ubijając trzepaczką (nie dopuścić do zagotowania).
Pozdrówka
Kamila Pe.
|