Data: 2000-10-23 07:26:39
Temat: Re: Pytanko o ser?
Od: ":::wojmat:::" <CUTITOUTMAN!wojmat@vege.pl.INVALID>
Pokaż wszystkie nagłówki
Popi <p...@p...pl> w wiadomości news:8sscea$av20@lena.man.rzeszow.pl
napisał(a):
> Mam pytanko z tym serkiem co ostatnio pisalem.
> Wiec, zahodowalem w misce mleko, postalo ono okolo 3 dni w temperaturze
> pokojowej. Chyba sie scielo bo jest swerwatka.
> I co dalej ?
> Czy mozna dodac cos do tego sera zeby byl ostrzejszy, bardziej słony itp.?
>
kurczę. nie wiem. nie jestem serowarem :-) a tak wyszło. po prostu wiem jak
to działa... podgrzej mleko delikatnie (nie gotuj) aż się kłaki zrobią i na
sitko. proponuję coś dodać do gotowego twarogu. soli, cebuli posiekanej,
przypraw...
w
|