Data: 2001-12-03 15:01:04
Temat: Re: Pyzy drozdzowe gotowane na parze
Od: "sassanach" <s...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Chyba to mają byc tzw pampuchy, takie cos co sprzedaja w marketach ;-)
Podam przepis wg ktorego ja to robie, ale rzadko bo moj mam tego nie znosi
;-)
/przepis bodajże z "mojego gotowania" ale troszke zmieniony przeze mnie/
Pampuchy
500 g maki
poltorej szkl mleka
drozdze
2 jajka
lyzeczka masla
troszke cukru do drożdzy sol
Drożdze z cukrem i letnią woda lub mlekiem. Zostawic na lilkanascie minut
zeby wyrosly.
Mąke wsypac do rozczynu, dodac maslo (stopione), jajka, mleko i sol. wyrobic
ciasto i pozostawic w cieplym miejscu do wyrosniecia.
Potem rozwalkowac i wycinac szklanką krązki, zostawic na dluzsza chwile.
Gotowac na parze.
Swietne z surowka i sosem np pieczarkowym.
POzdrówka
Sassenach
GG 1527151
|