Data: 2011-12-08 10:44:24
Temat: Re: Pyzy - jestem zagubiona
Od: Rafikus <r...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-11-20 18:53, "Dariusz K. Ładziak" pisze:
> sedymentacji skrobi, jak już nam skrobia na dno naczynia ładnie opadnie
> - delikatnie zlewa się wodę (klasyczna dekantacja znana każdemu
> chemikowi) a gęste z dna dodaje do odciśniętych ziemniaków.
sedymentacja i dekantacja.
Uff, uff! nareszcie ktoś, kto traktuje gotowanie jako proces
technologiczny :-)
Jak ja nie znoszę zmienności jakości (smaku) otrzymywanego produktu
(dania)tylko dlatego, że przygotowujący je, nie przestrzega receptury i
technologii przygotowania.
Rozumiem brak stałości jakości używanych substratów, ale nietrzymanie
się receptury..ggghhrrr!
--
Rafikius
|