Data: 2006-06-05 07:02:52
Temat: Re: RO, MINERALNA, SMAK
Od: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"maria" <b...@o...pl> wrote in message
news:440f.00000020.4483d0b9@newsgate.onet.pl...
>> Smak wody zależy od jej nie-wodnej zawartości. W filtrach RO dodaje się
>> czlon nazwany mineralizatorem. Dostarcza on jony pierwiastków
>> nieszkodliwych
>> dla czlowieka, ale wpływających na smak wody, dzięki czemu nie przypomina
>> ona wody destylowanej. Można pić te wodę bez obrzydzenia jakie jest
>> naszym
>> udziałem przy napiciu się wody destylowanej czy wielu kranówek.
> napisał "Panslavista"
> witam!Właśnie chodzi mi o filtry a własciwie o dobre, proste i
> niegrogie,które
> można stosować do kranówki.Jestem ciekawa waszych doświadczeń w tym
> względzie a
> może macie jakieś inne sposoby na polepszenie jakości "mineralnej" z
> kranu.
> pozdrawiam maria
Tanio dobrego nie kupisz, przeczytaj ze zrozumieniem wątki "czysta woda" i
te które mówiły o filtrach, nie przestrasz się negatywnych opinii ekspierdów
z "Ligi Anty-RO"...
RO - Reverse Osmosis - odwrotna osmoza - czyli przeciskanie przy pomocy
ciśnienia cząsteczek wody przez siatkę o wielkości oczek pozwalającej
przejść w zasadzie tylko cząsteczkom wody. Reszta cząsteczek jest o wiele
większa niż połączone atomy: jeden tlenu i dwa wodoru...
|