Data: 2002-03-04 11:43:48
Temat: Re: Raffaello
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Anna Polak <p...@w...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> Biszkopt: 5 jaj, 1 szkl. cukru, cukier waniliowy/ to wszystko ucierać przez
> ok. 20 minut.
Eee tam, przesada... po co az tak dlugo?
Rece odpadna lub mikser sie spali ;-)
> Masa: 2 op. bitej śmietany dr Oetkera/może być light:)), 500 ml śmietanki
> 18%( słodkiej). Ubić.
Smietana 18% nie ubije sie na krem. Wg innego przepisu na Rafaello
nalezy ubijac smietane 30% i dodac do niej smietan-fix lub bita smietane
w proszku.
> Ciekawam waszych opinii.
Znamy juz nieco inne wersje tortu Rafaello i tez sa pyszne.
Przejrzyj przepisy z archiwum na ten temat, a przekonasz sie :)
Pozdrawiam
Lilla
|