Data: 2001-04-08 22:34:12
Temat: Re: Ratunku! sloniocy!
Od: "Michal Szulc" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> >
> >Ja mam takie co?, trudno to chyba nazwa? kajmakiem, ale jest to masa
> >do wafli, a kajmakiem w?a?nie cz?sto przek?ada si? wafle, wi?c tak
> >mi si? skojarzy?o, ufff...
> >25 dkg mas?a, 1 szklanka cukru, 0,5 szklanki mleka, 2 ?y?ki kakao -
> >gotowa? 3 minuty, do ciep?ego wsypa? 25 dkg mleka w proszku i
> >wymiesza?. Mo?na jeszcze doda? do tego alkohol.
> >Mam nadziej?, ?e pomog?am...
> >
> >Gosia
>
> to moze byc TO! Dzieki. Mam slabosc do wafli, jutro sprobuje
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
Ja tez stosowalem cos podobnego... Pamietam, ze tam bylo maslo, mleko w
proszku troche wody i kakao... I to tez bylo do wafli... Jeszcze poszperam,
moze cos znajde. Ale generalnie polecam kajmak na mleku normalnym. Smakuje
przepysznie! I jeszcze jedno - zeby byl ladny braz i smak karmelowy, polecam
zrobic z polowy cukru karmel, zalac mlekiem i dodac reszte cukru.
Powodzenia,
Michal
|