Data: 2001-03-21 05:38:41
Temat: Re: Re: Ryba na zielonym posłaniu
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
busek <b...@w...pl> wrote:
> Ostatnia moda w większości polskich restauracji to wymyślanie smakowicie i
> tajemniczo brzmiących nazw na dania i potrawy
Nie zgadzam sie. W wiekszosci polskich restauracji kroluje nadal
barszcz na occie i frytki w rocznym smalcu.
Ale fakt, ze coraz wiecej jest restauracji z zadeciem, w ktorych
kucharze wymyslaja dziwaczne potrawy o jeszcze dziwaczniejszych nazwach.
I tylko nie mozna znalezc takiej, gdzie podadza naprawde dobry
sztukamies z kwiatkiem czy kotlet schabowy panierowany. A to
umiejetnosc pzyrzadzenia takich, znanych wszystkim potraw swiadczy o
kucharzu.
Wladyslaw
>
> znane doskonale.
>
> Jaki jest cel takiego dzia"ania to chyba wszyscy doskonale wiedzą.
>
> Jak czytam recenzje z różnych placówek gastronomicznych to najczęściej jest
> tak:
> "zamówi"em (zaciekawiony nazwą zamówi"em sobie(tu pada nazwa potrawy),
> jednak po podaniu przez kelnera okaza"o się najzwyklejszą(ym)(tu następuje
> rownież nazwa ale już znana wszystkim).
|