Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!not-for-mail
From: Agnieszka <a...@p...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Rewelacja-sernik z rosą
Date: Sat, 22 Jan 2000 23:19:48 +0100
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 45
Message-ID: <3...@p...com>
References: <388b5fe6.21091621@wingate> <86c6nh$ae9$1@sunsite.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: pa5.bialystok.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: sunsite.icm.edu.pl 948579736 8344 212.160.61.5 (22 Jan 2000 22:22:16 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...icm.edu.pl
NNTP-Posting-Date: 22 Jan 2000 22:22:16 GMT
X-Accept-Language: en
X-Mailer: Mozilla 4.61 [en] (Win98; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:21531
Ukryj nagłówki
Przemyslaw Koziarski wrote:
>
> > SERNIK Z ROSA:
> > Ciasto:
> > 2 1/2 szklanki mąki
> > 1/2 szklanki cukru
> > 1/2 kostki masła badz margaryny (polecam to pierwsze)
> > 2 jajka
> > 1 proszek do pieczenia
> > Wszystkie skladniki razem wymieszac. Do uprzednio wysmarowanej blachy
> > wlozyc ciasto tak aby przylegalo boki i spod formy.
> >
> Pozwolisz, ze wtrace pare porad:)) Skladniki nie wymieszac tylko zagniesc na
> gladkie ciasto i najlepiej na godzine do lodowki
>
> > Dalej:
> > 1kg sera bialego
> > 2cale jajka + 4 zoltka
> > 1 szklanka cukru
> > 2 budynie waniliowe (polecam bez dodatku cukru)
> > 1/2 szklanki oleju
> > 2 cukry waniliowe
> > 3 szklanki mleka (polecam z kartonu bo jest pasteryzowane)
> >
> > Przygotowanie:
> >
> > Cukier + 2jajka i 4 zoltka zmiksowac
> > Nastepnie zmielic i dodac bialy ser (caly) dodac tez cala ilosc mleka
> > "suchy"budyn i olej.Wszystko zmiksowac tak aby powstala jednolita
> > masa.
Witam!
Chetnie upieke ten sernik, ale mam jedno pytanie: jakiej wielkosci
blachy badz formy trzeba uzyc?
Agnieszka
________________________________________
Pozdrawia : Agnieszka Korzeniecka-Czaban
e-mail : a...@p...com
: c...@t...bialystok.pl
________________________________________
|