Data: 2002-08-28 11:17:45
Temat: Re: Riba na zaru, czyli jak to sie robi w Chorwacji?
Od: "Dobieslaw Wroblewski" <D...@p...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> NO CÓŻ NIE JADŁEM AKURAT TEJ TWOJEJ RYBY ,ALE ...
> SWEGO CZASU WŁAŚCICIEL KWATERY W KTÓREJ MIESZKALIŚMY ROBIŁ NAM KILKA RAZY
> SARDELE Z GRILA , LEŻALY OK 3 GODZ W MIESZANINIE OLIWY Z OLIWEK ZE SWOIM
> ZESTAWEM PRZYPRAW (PODOBNIE SMAKOWAŁA PRZYPRAWA DO RYB KOTANY
> SPRZEDAWANA W CHORWACJI)COŚ TAKIEGO - PRZYPRAWA DO RYB KOTANY JEST U NAS W
> POLSCE, ALE NIE WIEM CZY JEST TO TO SAMO . NASTĘPNIE WYPALAŁ DRZEWO NA
> DUŻM GRILU AŻ ZROBIŁ SIĘ ŻAR. PO UPIECZENIU NA PÓŁMISKU POLANE ZOSTAŁY
> OLIWĄ Z OLIWEK I POSYPANE MOCNO PIETRUSZKĄ ZIELONĄ WYMIESZANĄ ZE
> ZMIAŻDŻONYM CZOSNKIEM. NAPRAWDĘ REWELACYJNE!!!
Nie wiem, czy to to samo, bo tam jakos czulem cos w rodzaju aceto balsamico,
ale Twoj przepis tez brzmi niezle. Dzieki.
DW.
|