Data: 2000-10-19 15:16:47
Temat: Re: Risotto
Od: Antoni Goldstein <a...@z...mimuw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los <w...@t...com.pl> wstukal(a) pracowicie:
>> >> Dzięki za przepis. Niestety, znajomego rzeźnika w rozsądnie pojętej okolic>> >>
y
>> >> nie posiadam. Można szpik zastąpić np. wspomnianym w innym miejscu mięsnym
>> >> smalczykiem?
>> > Obawiam sie, ze nie. Tzn. mozna, ale to nie bedzie to samo. Nie wierze
>> > jednak, by nie mozna bylo w okolicy znalezc tzw. pregi, czyli goleni
>> > wolowej z koscia.
>> Na pewno można, ale ile trzeba pręgi na pó" kilo szpiku?
>> Poza tym nie kupię samej kości, a z ca"ej pręgi to jeszcze i pieczeń czy
>> gulasz zrobić można... Hmmm... to w"aściwie by"oby wyjście. Na drugi dzień.
> W przepisie, ktory podalem byla mowa o 40 gramach szpiku.
> Bardziej mnie niepokoja te 2 g szafranu. To byloby ok. 15 paczuszek.
> Nigdy tego nie sprawdzalem i dawalem najwyzej jedna paczuszke.
Hmmm... zdawało mi się, że Kotanyi sprzedaje szafran w paczuszkach po 1 g...
Zresztą na brak szafranu nie narzekam - brat przywiózł z Turcji sporo.
Antek Goldstein
--
___/___ : I 'We want you as allies'. I
< 102 >======= I 'That can never be, for we will not serve you.' I
/o----d-----b---o\ : I I
\8oooooooooooo8/ : I___________________________________________________
__I
|