Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.onet.pl!lublin.pl!ne
ws.icm.edu.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail
From: "ostry" <o...@e...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Risotto w winie
Date: Wed, 29 Dec 1999 18:46:30 +0100
Organization: TORMAN
Lines: 34
Message-ID: <84dhos$a14$1@flis.man.torun.pl>
References: <3...@p...ch> <84cs9e$4bk$1@flis.man.torun.pl>
<3...@p...ch>
NNTP-Posting-Host: 158.75.50.2
X-Trace: flis.man.torun.pl 946489948 10276 158.75.50.2 (29 Dec 1999 17:52:28 GMT)
X-Complaints-To: a...@m...torun.pl
NNTP-Posting-Date: 29 Dec 1999 17:52:28 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3155.0
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3155.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:20697
Ukryj nagłówki
>Czy to nie jest to samo co polska biala kielbasa?
>Myslalem naiwnie ze jest (wspomnienia z przed 30 lat...)
>Nastepnym razem zapytam najpierw co do czego
>jest podobne nie tylko w nazwie!
>O ile mi odpiszesz ze to nie ma ze soba nic wspolnego, natychmiast usune
ten
>list!!!
>Oczekuje odpowiedzi w trwodze...
Nie tam, aby zaraz kasować :))) - w końcu nikt nie jest przecież totalną
wyrocznią w kwesti smaku ;)
Co do kiełbasek, to jeśli chodzi o białą obecną na polskim rynku zapewne
maniewiele wspólnego z tą którą ty masz szczęście spotykać. Nasz popularna
biała jest biała ze względu na zawartość czegoś co nie jest ani tłuszczem
ani białym mięsem ( wieprzowym ). Po nakłuciu ugotowanej białej made in
poland kiełbasa ta jest owszem napęczniała ale chyba wypełniaczami i wodą a
nie tłuszczem, który nadawałby się do smażenia, ponadto - hmmm..... IMO ma
niezbyt przyjemny zapach.........
Myślę, że Ci troszkę naświetliłem kwestie różnicy między białą polską, a
francuską :)))
Do Twojego pzrepisu na polskie warunki ( znowu robota ;) dałbym tyciuśkie
pulpeciki cielęce - i to z boczkiem na winie to na 150 % musi być pyszne.
-------------------------------------------
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
-------------------------------------------
|