Data: 2001-10-04 10:36:05
Temat: Re: Rolada z mięsa
Od: Magda Rzepka-Kosinska <m...@i...zabrze.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hej Jurku!
Jako, ze ze mnie slazaczka :) robie (rzadko bo pracochlonne) tradycyjne
rolady ...hmm... czerwona kapustka do tego mus! Rolada slaska to rozbity
kawalek dobrej wolowiny, posmarowany ostra musztarda, na to pokrojony
chudy boczek, cebula i ogorek kiszony, sol+ pieprz. A sos to wychodzi
boski z takich rolad :))) hmmmm ... a jesli lubisz miesko na zimno np. z
sosem chrzanowym to naprawde polecam rolade slaska :)
Roladki z drobiu czy z poledwiczek robie czesciej (bo robi sie je duzo
szybciej) nadzienie takich roladek to wg fantazji np. pieczarki, zolty
ser, ananas ...
Panieruje jak schabowego i smaze na oliwie ...
Pozdrawiam
Magda
|