Data: 2004-12-01 17:41:46
Temat: Re: Rosol
Od: "harpia" <h...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> kilka ząbków czosnku,
> pepperoncino czy jak to zwał - taka mała, wsciekle ostra papryczka (można
> pominąć)
> listki laurowe, pieprz czarny w ziarenkach, ziele angielskie, sól
papryke, czosnek, ziele i listek?
Tożto nie rosół z wywar do galaretki :(
Najzwyklejszy w świecie rosół, z kury, takiej wsiowej plus wołowinka.
Do tego kawałeczek pieruszki i selera w korzeniu, marchewka, cebula (broń boze
spalona!) i dla smaku jak ktoś lubi kawałek kapusty włoskiej (ja daje bo lubie
gotowaną kapustke) bez spalonej cebuli jest piękny złoty a smak o niebo lepszy.
Sól, pieprz, natka pietruszki i gotowe!
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|