Data: 2003-11-25 00:58:33
Temat: Re: Rosół Chinski`
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
jar wrote:
>
> Witam
> Bardzo mi smakuja w zwyklych tajskich barach zupy .Taki jasny rosol z
> warzywami i kawalkami kurczaka i jakims makaronem sojowym,choc ja zawsze
> biore bez makaronu.Smak tego rosolu znacznie sie rozni od naszych ale ja to
> uwielbiam.Jak to zrobic,bo mimo wielu prob nigdy mi to nie wyszlo.Kiedys
> rozmawialem nawet z jakims kucharzem to tyle tylko mi zdradzil ze jest tam
> glutaminian sodu.
> Oddam wszystkie swoje przepisy za przepis na taka zupke:)
> Moze ktos poznal ta tajemnice?:0
> pozdrawiam
> Jarek
Najwazniejszym dodatkiem jest trawa cytrynowa (lemon grass) i swieza
kolendra, ktore nadaja charakterystycznego smaku. Moze jest to ten smak,
ktorego szukasz. Niczym nie da sie go zastapic.
MB
|