Data: 2007-10-28 13:10:31
Temat: Re: Rozmrażanie grzybów
Od: "Tapta" <j...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Tapta pisze:
> > Mam zamrożone maślaki (właściwie sos maślakowy). Postanowiłam je
> zużyc do
> > pierogów i żeby skrócic proces rozmrażania wrzuciłam do gara i
zagotowałam.
>
> Zagotowałaś to, co miałaś zamrożone, a nie dodawałaś wody?
>
Nie dodawałam, bo to było w sosie, taka bryła zamrożona.
> > Przyszła teściowa i powiedziała, że tak się grzybów nie rozmraża. Ale nie
> > powiedziała mi jak nalezałoby to zrobic.
> > Co zrobiłam nie tak?
>
> Wszystko ok.
> Imho najlepszy sposób rozmrażania pewnych produktów (grzyby, bigos,
> fasolka), to właśnie taki. Szybki i skuteczny.
>
> > Przecież, jeżeli to sos, to już były gotowane,
>
> Duszone?
>
> > A poza tym pierogi wyszły pycha!
>
> Nie za rzadkie to było do środka?
> --
>
Nie były za rzadkie, bo po zagotowaniu grzyby odcedziłam i dodałam jeszcze
kapusty kiszonej.
Tapta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|