Data: 2007-10-27 18:56:42
Temat: Re: Rozmrażanie grzybów
Od: BBjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tapta pisze:
> Mam zamrożone maślaki (właściwie sos maślakowy). Postanowiłam je
zużyc do
> pierogów i żeby skrócic proces rozmrażania wrzuciłam do gara i zagotowałam.
Zagotowałaś to, co miałaś zamrożone, a nie dodawałaś wody?
> Przyszła teściowa i powiedziała, że tak się grzybów nie rozmraża. Ale nie
> powiedziała mi jak nalezałoby to zrobic.
> Co zrobiłam nie tak?
Wszystko ok.
Imho najlepszy sposób rozmrażania pewnych produktów (grzyby, bigos,
fasolka), to właśnie taki. Szybki i skuteczny.
> Przecież, jeżeli to sos, to już były gotowane,
Duszone?
> A poza tym pierogi wyszły pycha!
Nie za rzadkie to było do środka?
--
BBjk
http://bajarka.fotolog.pl/
|