Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: fghfgh <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Różne potrawy z tych samych rzeczy
Date: Wed, 17 Jan 2001 12:44:13 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 33
Message-ID: <3...@p...onet.pl>
References: <s...@p...adm.onet.pl>
Reply-To: a...@p...onet.pl
NNTP-Posting-Host: gateway2.adso.com.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 979731718 23512 212.244.245.46 (17 Jan 2001 11:41:58 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Jan 2001 11:41:58 GMT
X-Accept-Language: en
X-Mailer: Mozilla 4.61 [en] (WinNT; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:41367
Ukryj nagłówki
Grzegorz Janoszka wrote:
> Możecie mi coś podpowiedzieć? Bo nie za bardzo mogę sam sobie poradzić.
> Najlepiej zminimalizować ilość składników jak i operacje kuchenne, gdyż
> zajęcia mają być prowadzone w namiocie lub pod gołym niebem. Oczywiście
> będą kuchenki i garnki, ale możecie sobie to wyobrazić.
>
> Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek sugestie.
>
> --
Buszujac po Kuchni Wirtualnej trafilam na wiadomosci w sumie podstawowe
( ale to podstawowe rzeczy decyduja o smaku :))
Moze sie przyda:
Cytuje:
"Charakterystyczną kombinację niewielkiej liczby składników
smakowych określa się jako ZASADĘ SMAKOWĄ.
W przypadku kuchni włoskiej na "zasadę smakową" składają się: pomidory,
oliwa z oliwek, czosnek, przyprawy - oregano i
bazylia.
W kuchni greckiej są to: cynamon, oregano, cytryna i pomidory.
W kuchni węgierskiej - papryka, smalec i cebula.
Sos sojowy, wino ryżowe i imbir charykteryzują potrawy chińskie.
Potrawy koreańskie bazują na: sosie sojowym, czosnku, melasie, sezamie i
chili."
koniec cytatu :)
pzdr
agi
|