Data: 2001-01-17 11:44:13
Temat: Re: Różne potrawy z tych samych rzeczy
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Grzegorz Janoszka wrote:
> Możecie mi coś podpowiedzieć? Bo nie za bardzo mogę sam sobie poradzić.
> Najlepiej zminimalizować ilość składników jak i operacje kuchenne, gdyż
> zajęcia mają być prowadzone w namiocie lub pod gołym niebem. Oczywiście
> będą kuchenki i garnki, ale możecie sobie to wyobrazić.
>
> Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek sugestie.
>
> --
Buszujac po Kuchni Wirtualnej trafilam na wiadomosci w sumie podstawowe
( ale to podstawowe rzeczy decyduja o smaku :))
Moze sie przyda:
Cytuje:
"Charakterystyczną kombinację niewielkiej liczby składników
smakowych określa się jako ZASADĘ SMAKOWĄ.
W przypadku kuchni włoskiej na "zasadę smakową" składają się: pomidory,
oliwa z oliwek, czosnek, przyprawy - oregano i
bazylia.
W kuchni greckiej są to: cynamon, oregano, cytryna i pomidory.
W kuchni węgierskiej - papryka, smalec i cebula.
Sos sojowy, wino ryżowe i imbir charykteryzują potrawy chińskie.
Potrawy koreańskie bazują na: sosie sojowym, czosnku, melasie, sezamie i
chili."
koniec cytatu :)
pzdr
agi
|