Data: 2001-01-17 12:12:08
Temat: Re: Różne potrawy z tych samych rzeczy
Od: g...@o...pl-NOSPAM (Grzegorz Janoszka)
Pokaż wszystkie nagłówki
Nawiązując do postu z Wed, 17 Jan 2001 12:44:13 +0100 autorstwa fghfgh
(a...@p...onet.pl):
: W przypadku kuchni włoskiej na "zasadę smakową" składają się: pomidory,
: oliwa z oliwek, czosnek, przyprawy - oregano i
: bazylia.
: W kuchni greckiej są to: cynamon, oregano, cytryna i pomidory.
: W kuchni węgierskiej - papryka, smalec i cebula.
: Sos sojowy, wino ryżowe i imbir charykteryzują potrawy chińskie.
: Potrawy koreańskie bazują na: sosie sojowym, czosnku, melasie, sezamie i
: chili."
Czyli może być takie coś, że jest kilka grup, każda dostaje ryż i
różne szuwarki oraz wytyczne do kuchni danego regionu i ma
przyrządzić?
Plus różne zabawy, np. drużyny i rywalizacja poprzez rozpoznawanie
przypraw z zamkniętymi oczami, kalambury kulinarne itd itd...
No zobaczymy, dzięki za powyższe, na pewno się przyda.
--
Grzegorz Janoszka
Na newsy piszę całkowicie prywatnie.
Gdy mi odpowiadasz, wytnij "-NOSPAM" z adresu.
Nie pluj nigdy do studni - może jeszcze przyjdzie Ci pić z niej wodę...
|