Data: 2006-04-10 12:14:50
Temat: Re: Rum, wiorki kokosowe - co zrobic z tych skladnikow.
Od: "Biggie" <b...@W...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Waldemar" <w...@i...de> napisał w wiadomości
news:49tapvFqfiqeU1@uni-berlin.de...
> Aicha schrieb:
>> Użytkownik "macko" napisał:
>>
>>> wiem tyle, ze zakupiony w czechach i ma jakas tam ich banderolke...
>>
>> Aaaa... rum tuzemsky. Czemu ja to wiedziałam? :)
>
> Tuzemsky, podobny smakiem i zapachem do austriackiego Stroh. Nadaje się do herbaty
i do koktajlu
> lumumby, ale to dopiero po podkładce z innego alkoholu. Wg mnie smakuje jak
spirytus z aromatem
> rumowym. Tym chyba też zresztą jest.
Stroh ma 80% i ma tak silny zapach że żadna ilością coli nie mozna go zniwelować,
natomiast z herbatą smakuje OK :-)
Biggie
|