Data: 2006-04-10 12:26:36
Temat: Re: Rum, wiorki kokosowe - co zrobic z tych skladnikow.
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Biggie schrieb:
>
> Użytkownik "Waldemar" <w...@i...de> napisał w wiadomości
> news:49tapvFqfiqeU1@uni-berlin.de...
>> Aicha schrieb:
>>> Użytkownik "macko" napisał:
>>>
>>>> wiem tyle, ze zakupiony w czechach i ma jakas tam ich banderolke...
>>>
>>> Aaaa... rum tuzemsky. Czemu ja to wiedziałam? :)
>>
>> Tuzemsky, podobny smakiem i zapachem do austriackiego Stroh. Nadaje
>> się do herbaty i do koktajlu lumumby, ale to dopiero po podkładce z
>> innego alkoholu. Wg mnie smakuje jak spirytus z aromatem rumowym. Tym
>> chyba też zresztą jest.
>
> Stroh ma 80% i ma tak silny zapach że żadna ilością coli nie mozna go
> zniwelować,
> natomiast z herbatą smakuje OK :-)
lumumba: mleko+kakao+cukier+rum. Ale w tej kombinacji wolę jednak lepszy
rum niż ten "krajowy"
Waldek
|