Data: 2001-09-03 19:14:43
Temat: Re: Rum - z czym i do czego
Od: "Tomasz Buchholtz" <t...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Skoro obowiązuje wkupne no to prosze bardzo (pzepis taki na moja miarę, więc
nie wybrzydzajcie ze niezbyt kunsztowny):
piers z kurczaka przekroić na pół,
lekko rozbić, posypać mocno papryką słodka i do smaku ostrą
czerwoną papryke pokroić w pasemka,
jabłko i żółty ser (taki do topienia) w słupki
wszytko to włożyć do rozbitych piersi, zawinąć i przekuć wykałaczką
piec na oliwie z oliwek, trochę skropić przyprawą magi w płynie.
smarzyć aż do zrumienienia.
podawać z ziemniakami po białorusku (gotowane z liściem laurowym i cebulą-
takie są najlepsze)
do tego jeszcze jakas surówka np z marchwii.
Super jedzenie - jak dla mnie.
pozdrawiam
TB
ciekawe co Wy na to
|