Data: 2000-03-22 21:10:50
Temat: Re: Russian Cream
Od: "Danka" <j...@n...nl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett <m...@w...net> schreef in berichtnieuws
3...@w...net...
>
>
> Agnieszka wrote:Witam!
>
> > Mam jadno pytanie, czy mieszanke tych smietan nalezy zmiksowac, czy tez
> > po prostu tylko wymieszac?
>
> Po prostu lyzeczka wymieszac. Jesli chodzi o rodzaje smietan, to pol
slodkiej
> smietanki, jak do ubijania, pol zwyklej kwasnej smietany.
> Magdalena
>
A ja mam inne pytanie. Co to jest w zasadzie creme fraiche? WIdze to w
sklepach, ale nie bardzo wiem, do czego i jako co stosowac. Czy to cos na
wzor polskiej kwasnej gestej smietany? Czy tez jest to jakas inna
smietanowo-serkowa mieszanka? Wiem, ze nadaje sie tez do sosow, ale czy
wlasnie zamiast smietany?
Bede wdzieczna za odrobine pomocy
Danka
|