Data: 2000-03-22 22:35:22
Temat: Re: Russian Cream
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jest to jeszcze smietanka, ale juz nie slodka, ale jeszcze nie bardzo kwasna,
Gorale taka szklankami pili, gdy bylam mala. Pyszota.
Magdalena
Danka wrote:
> Magdalena Bassett <m...@w...net> schreef in berichtnieuws
> 3...@w...net...
> >
> >
> > Agnieszka wrote:Witam!
> >
> > > Mam jadno pytanie, czy mieszanke tych smietan nalezy zmiksowac, czy tez
> > > po prostu tylko wymieszac?
> >
> > Po prostu lyzeczka wymieszac. Jesli chodzi o rodzaje smietan, to pol
> slodkiej
> > smietanki, jak do ubijania, pol zwyklej kwasnej smietany.
> > Magdalena
> >
>
> A ja mam inne pytanie. Co to jest w zasadzie creme fraiche? WIdze to w
> sklepach, ale nie bardzo wiem, do czego i jako co stosowac. Czy to cos na
> wzor polskiej kwasnej gestej smietany? Czy tez jest to jakas inna
> smietanowo-serkowa mieszanka? Wiem, ze nadaje sie tez do sosow, ale czy
> wlasnie zamiast smietany?
> Bede wdzieczna za odrobine pomocy
>
> Danka
|