Data: 2009-03-01 12:47:16
Temat: Re: Rydze...
Od: Bozena <b...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
lemonka pisze:
> Użytkownik "Bozena" <b...@o...eu> napisał w wiadomości
> news:go90pq$dut$1@news.onet.pl...
> Uwielbiam rydze z patelni,
> sama zbieram prawdziwki,
> zalewam,
> wodą soloną z dodatkiem przypraw pasteryzuję,
> jem z masełkiem czyli muszę wypukac,
> rydze pod bieżącą wodą odcedzic,
> potem na masełku,
> góra dwie no trzy,
> minutki na masełku ...palce lizac...
> mniam..............może byc do tego
> winnko,
> grzaniec galicyjski z odrobiną gozdzików i cytrynki...
>
> Ekstra, jestem pod wrażeniem konstrukcji wypowiedzi. A powiedz; kiedy
> je wypukasz, to co one na to?
> miąższu u młodych owocników jest łagodny, u starych lekko pieprzny.
...te grzyby potrzebują bieżącej wody ,jeżeli wyciągasz je ze słoika z
zalewy solnej..., ja robie ze starych rydzów efekt murowany....z młodych
robię zalewe octową.
|